dinsdag 3 juni 2008

NOS start met sportzomer

Vanaf vanavond begint het programma Studio Sportzomer. In het programma worden drie grote evenementen gevolgd, te beginnen bij het EK Voetbal gevolgd door de Tour de France en tenslotte de Olympische Zomerspelen. Terugkerende gasten in het programma zijn o.a Hugo Borst. Verder schuiven de volgende bekende personen aan: André Rieu, Yvon Jaspers, Ruben Nicolai, Raemon Sluiter, Andries Knevel en Guus Meeuwis. Verder zijn ook analisten in Zwitserland te gast namelijk: Danny Blind, Mario Been en Gertjan Verbeek.

Naast ruim 70 medewerkers achter de schermen, heeft hoofdredacteur Maarten Nooter een bijzonder team aan presentatoren, verslaggevers, commentatoren en analytici tot zijn beschikking, zegt de NOS-woordvoerder. Nooter: We staan aan het begin van een drukke sportzomer waarin we meer dan 810 uur radio en televisie gaan maken tijdens het EK Voetbal, de Tour en de Olympische Spelen. Net als altijd is ook dit voetbaltoernooi een mooie journalistieke en productionele uitdaging. Onze mensen doen er alles aan om gezamenlijk met grote inzet het toernooi zo vakkundig en objectief mogelijk te verslaan. Van iedereen, voor iedereen. Aldus de NOS.

Na het EK gaat Sportzomer verder in Frankrijk en China.

Irene Moors nieuwe presentator RTL Boulevard

Irene Moors en Winston Gerstanowitz worden samen de presentatoren van RTL Boulevard.

Dat zal een deze dagen bekend worden gemaakt. Ze volgen Daphne Bunskoek op, zij heeft bekend gemaakt te stoppen bij RTL. Eerder werd er al gespeculeerd over de opvolging, namen als Humberto Tan en Gordon werden genoemd, deze zijn om nog onbekende redenen afgehaakt.

Ook is het vrijwel zeker dat er een late editie van Boulevard komt, in de late uitzending om half 11 zal dan naar alle waarschijnlijkheid Beau van Erven Dorens de taak van presentator op zich nemen, Albert Verlinde zal hem dan bij staan. Of Albert ook nog als deskundige blijft fungeren in de vroege editie is nog niet bekend.

RTL komt met Mijn Eerste Liefde

RTL komt opnieuw met een nieuw programma. De omroep is op zoek naar kandidaten voor Mijn Eerste Liefde. In dit programma worden ontmoetingen geregeld met je eerste liefde. Deze liefdes zijn vaak spoorloos om dat ze nu eenmaal uit het oog verloren zijn, maar nog zeker niet uit het hart. Het format lijkt erg op dat van memories alleen zijn de deelnemers wat jonger want voor deelname moet je onder de 43 zijn.

RTL 4 en Marco Borsato worden mediapartners!

Rtl4 en organisator The Entertainment Group gaan samenwerken. Dat heeft de omroep vandaag bekend gemaakt. Het gaat om een exclusieve samenwerking rondom de drieluik van Wit Licht van Marco Borsato. De drieluik bestaat uit een film, een concerttour en het album. Volgens een zegsman van RTL passen Marco Borsato en RTL4 uitstekend bij elkaar. Door de samenwerking kunnen kijkers van RTL4 o.a kaarten winnen voor het conert dat Marco geeft in het Gelredome. Verder zijn er promo,s te zien voor Wit Licht op de zender en is er branding van RTL4 ter plaatse tijdens het concert. “Ook krijgt ‘Wit Licht’ op internet een aparte pagina binnen de RTL 4-omgeving, die een belangrijk onderdeel in de samenwerking is. Hierop kan de bezoeker onder meer het laatste nieuws, acties, achtergronden en exclusieve content over ‘Wit Licht’ verwachten.”


De cd Wit Licht komt in september uit, de conerten vinden plaats tussen 10 en 21 oktober. Als klapper op de vuurpijl verschijnt in december de film met Marco in de hoofdrol. ‘Wit Licht’ vertelt het verhaal van een vader die tot het uiterste gaat als een kind in het hart van Afrika verdwijnt.

De wandelgangen: Carlo Boszhard presentator HMVDW

Volgend seizoen start RTL4 met een nieuwe quiz: Het Moment van de Waarheid. 21 vragen worden er gesteld, en elke vraag die EERLIJK beantwoord wordt brengt geld op. Uiteindelijk kunnen er tienduizenden euro,s worden verdiend. De grote vraag is natuurlijk durft de kandidaat alle 21 pikante vragen eerlijk te beantwoorden?
Wie de show gaat presenteren was tot nu toe onbekend maar wij zijn er achter gekomen wie deze klus mag gaan klaren. Volgens goed ingevoerde bronnen word de presentator...... Carlo Boszhard. Het is nog niet offcieel bevestigd door RTL maar het word ook niet ontkend.
Afwachten dus of onze bronnen gelijk hebben of niet!

De winnaars van de musicalawards!

Gisteren keken ruim 1.1 miljoen mensen naar de uitreiking van de musicalawards. In deze rechtstreeks uitzending reikte verschillende Bekende Nederlanders prijzen uit voor o.a beste hoofdrolspeler in een grote musical en beste regie. Ook nam presentator Frits Sissing ons alvast mee naar het volgende musicalseizoen, zo waren er voorproefjes te zien van musicals als High School Musical en Footloose. Wij hebben een lijstje gemaakt van de belangrijkste prijzen met de bijbehorende winnaars:

Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical:
Mariska van Colck


Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical:
René van Kooten


Beste Vrouwelijke Bijrol in een Grote Musical:
Marjolijn Touw


Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical:
Jamai Looman


ANWB Publieksprijs voor beste grote musical:
Tarzan (Joop van den Ende Theaterproducties)


Huishoudelijke mededeling

Vanaf vandaag zijn er op deze site geen kijkcijfers meer te zien. Ga voor de kijkcijfers naar www.kijkonderzoek.nl